FAQ

Een antwoord op al uw vragen

Over de machine

Wat levert een uitgifteautomaat mij op?

Een automatische uitgifterobot levert u vooral heel veel tijdwinst op. U kunt eenvoudig dagelijks zo’n 100 mensen minder aan de balie realiseren. Alle herhaalmedicatie kan via de machine en ook zelfs de eerste uitgifte. Het gesprek met de patiënt doet u dan telefonisch. Ten slotte kunt u ook de handverkoop via de automaat afvangen. De robot kunt u vullen op het tijdstip waarop dat het beste uit komt, waardoor u de werkdruk nog beter kunt spreiden.

 

Een ander voordeel is uw verbeterde liquiditeitspositie: u int het bedrag direct en dat scheelt u gedoe met facturen en herinneringen. Een volgend voordeel is dat sommige zorgverzekeraars de eis om op zaterdag open te zijn laten vallen voor apothekers die een 24-uurs automaat hebben.

Hoe profiteren patiënten van een uitgifteautomaat?

Zonder uitzondering zijn patiënten erg blij met een automaat die hen 24 uur per dag de mogelijkheid geeft om hun medicijnen af te halen. In minder dan 10 seconden hebben zij hun medicijnen opgehaald en dat kunnen ze op elk gewenst moment doen. Ook geeft de automaat uw patiënt meer privacy en dat wordt door de gebruikers hoog gewaardeerd.

Wie produceert de Pharmaself24?

De Pharmaself24 wordt gemaakt door de fabrikant Videosystem SRL. Zij zijn marktleider op het gebied van dvd-uitgiftemachines. Wereldwijd verkochten zij al meer dan 13.000 machines.

In welke landen is de Pharmaself24 nog meer in gebruik?

De Pharmaself24 wordt niet alleen in Nederland gebruikt. Ook apothekers in Canada, Chili, Frankrijk, Groot Brittannië, Italië, Maleisië, Spanje, Tsjechië en de Verenigde Staten gebruiken deze automaat.

Gebruik van de Pharmaself24

Hoe vullen mijn medewerkers de Pharmaself24?

U schrijft de medicatie op de gebruikelijke manier vanuit het AIS-systeem aan. Vervolgens laadt u de medicatie in de machine. Er gaat automatisch een sms- of e-mailbericht uit naar de patiënt.

Hoeveel producten kan ik erin kwijt?

U kunt tussen de 144 en 1.000 producten kwijt in de Pharmaself24. U kunt het aantal zelf bepalen, afhankelijk van wat voor u prettig en praktisch is.

Welke medicijnen kan ik via de automaat verkopen?

De automaat werkt met een ‘bakken-systeem’. Er zijn 4 formaten bakken. De grootste bak heeft de afmeting van 27,5 x 25 x 14 centimeter. Grotere verpakkingen en medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden kunnen niet via de automaat worden verkocht. De machine kan ook flessen en tubes aan, doordat hij met een bakken-systeem werkt en niet met een grijper.

Kan ik ook zelfzorggeneesmiddelen aanbieden?

Ja, dat kan. Door de pinmodule kan ook handverkoop via de automaat. Voor patiënten is het prettig dat ze voor handverkoop niet in de rij hoeven te staan en de middelen ook ‘s avonds en in het weekend beschikbaar zijn. U scheelt het in drukte aan de balie.

De handverkoop kunnen patiënten tegelijk met hun herhaalmedicatie bestellen maar is ook afzonderlijk beschikbaar.

Wie lost mijn technische problemen op?

Bij storingen kunt u terecht bij de u bekende organisatie Brocacef Supplies en Services. U wordt binnen 1 uur geholpen. Mocht het nodig zijn, dan staat een monteur gegarandeerd binnen 4 uur bij u in de apotheek.

Praktische vragen

Hoeveel m2 neemt de machine in?

Rekent u met 3,5 tot 4 vierkante meter. Dat is inclusief de ruimte die u nodig heeft om de machine te vullen.

De machine zelf heeft een vloeroppervlak van 2 m2 en een inhoud van 3 m3. De exacte maat is (in centimeters) 88 breed x 205 hoog x 228 diep.

Waar kan ik de Pharmaself24 plaatsen?

De Pharmaself24 is de enige uitgifteautomaat die speciaal ontworpen is om buiten te plaatsen. Dankzij zijn robuuste ontwerp is hij vandaalbestendig en kan hij in de pui van elke ruimte geplaatst worden. Bij u in de apotheek, of als uitdeelpost in bijvoorbeeld een supermarkt of naast een bank. De voorraad kunt u op afstand uitlezen. Vanzelfsprekend kunt u de machine ook binnen neerzetten.

Welke kleuren zijn er beschikbaar?

U kunt standaard kiezen uit groen, blauw en wit. Tegen een meerprijs kunnen wij elke gewenste kleur leveren.

Met welke software werkt de Pharmaself24?

De Pharmaself24 is koppelbaar met de track en trace-systemen van Recept Locatie en Loxis. Beide zijn compatibel met de meest voorkomende AIS-systemen. Verder is de Pharmaself24 geschikt voor Smart Filling en Central Filling.

Wat kost de Pharmaself24?

De kosten hangen af van uw persoonlijke wensen. Neem voor een prijsopgaaf contact op met onze verkoopafdeling.

 

Er zijn geen onverwachte extra kosten en het transport en de installatie zijn inbegrepen bij de prijs.

Kun je de Pharmaself24 ook leasen?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld via ABN AMRO Lease.

Hoe werkt dat? Geef uw interesse bij ons aan, dan ontvangt u van ons het aanvraagformulier. Na opsturen naar ABN AMRO Lease, nemen zij contact met u op. Komt u een leasecontract overeen, dan kan vervolgens de Pharmaself24 worden aangeschaft en geplaatst. De maximale looptijd is 6 jaar. Na afloop van de laatste termijn wordt de Pharmaself24 eigendom van de apotheek.

Is de Pharmaself24 gebruiksvriendelijk voor rolstoelers?

Ja, de automaat is ook te gebruiken door mensen in een roelstoel. Het scherm, de pinmodule en het uitgiftevak zitten daarvoor op de juiste hoogte.

Unieke eigenschappen en opties

Wat maakt de Pharmaself24 uniek? (1)

De Pharmaself24 heeft als enige een pinmodule. Transacties worden meteen verwerkt, waardoor u het geld meteen binnen heeft en u geen tijd kwijt bent aan administratie. Bovendien kunt u dankzij de module ook handverkoop aanbieden via de machine.

Wat maakt de Pharmaself24 uniek? (2)

De Pharmaself24 heeft de grootste capaciteit in zijn soort. Ook is de Pharmaself24 uniek omdat u een grote vrijheid heeft bij het bepalen van het aantal posities en de maat van de bakken.

Wat maakt de Pharmaself24 uniek? (3)

De Pharmaself24 is oorspronkelijk als buitenmachine ontworpen. Hij is vandaalbestendig en heeft als enige uitgifteautomaat een veiligheidscertificaat dat gelijk staat aan dat van bankautomaten.

Welke extra opties heeft de Pharmaself24?

De Pharmaself24 biedt een aantal interessante opties: u kunt de automaat koppelen aan de track en trace-systemen van Loxis en Recept Locatie, u kunt een pinmodule toevoegen (met contactloos betalen) en u kunt kiezen voor de optie om via het scherm een rechtstreekse vraag aan de patiënt te stellen.

 

U kunt kiezen voor een koppeling met uw AIS-systeem, de Pharmaself24 kopen of leasen via ABN AMRO lease, kiezen uit een rode, blauwe of groene machine of een andere kleur naar keuze.

 

U kunt kiezen voor een receptenscanner en de mogelijkheid bestaat om via het scherm live contact te hebben met de patiënt.

Hoe gaat het plaatsen in zijn werk?

Op deze video kunt u zien hoe het plaatsen van onze uitgifterobot in z’n werk gaat. U krijgt een goed idee van de afmetingen van het apparaat en het bakkensysteem komt mooi in beeld.

Wij bedanken Apotheek Souburg voor het beschikbaar stellen van de beelden.

Zit uw antwoord er niet bij, neem dan contact met ons op.

24

uur per dag service

100

mensen minder aan de balie, elke dag

300

Nederlandse apotheken werken al met de Pharmaself24

9

jaar geleden werd de eerste Pharmaself24 geplaatst

28

jaar ervaring met uitgiftemachines